20/11/2015

JAPAN 2015 - #05 SATSUKI EXHIBITION AT TOCHIGI

Today we´ve gone to the Tochigi prefecture to see a bonsai center recomended by a local professional garden bonsai grower and the trip was well worth indeed! Tochigi prefecture is very famous for growing satsuki azalea and enkianthus, so we had kind of expected that we would see a lot of satsuki, but once we got to the center we were lucky enough to coincide with a satsuki azalea exhibition Taishou-ten held directly at the place. Despite the fact that it was the regional exhibition the level of presented trees was quite incomparable with european or at least middle-european regional exhibitions. Almost 100% trees on the photos, besides several small shimpaku, were varieties of satsuki.

Dnes jsme se vydali do prefektury Tochigi, abychom navštívili bonsajové centrum doporučené místním pěstitelem bonsají a cesta opravdu stála za to! Prefektura Tochigi je známá jako jedno z center pěstování azalek satsuki a enkianthů, takže jsme očekávali, že uvidíme velké množství azalek, když jsme však po několikahodinové cestě dorazili na místo, zjistili jsme, že zde právě probíhá výstava Taishou - ten plně věnovaná bonsajím z azalek. I když se jednalo o regionální výstavu, úroveň prezentovaných stromů byla samozřejmě naprosto nesrovnatelná s většinou evropských, či středoevropských regionálních výstav. Skoro 100% bonsají (až na několik malých shimpaku) na fotkách jsou tedy satsuki azalky.





 This corner was soooo....photogenic and inspirational! / Tento kout byl fotogenický až to hezké nebylo :-). Parádní inspirace!


 Entrance to the venue - the lightning was very poor, therefore I needed to use camera flash. / Výstava z dálky - světlo fotografování příliš nepřálo, proto jsem byl nucen fotit s bleskem.













 Also a lot of trees in various stages of progression and nice pots for sale / Řada stromů v různých stupních vývoje byla na prodej, stejně tak se dalo vybírat z množství misek.

My personal exhibition´s favourite (traces of naturalistic style can be noticed:-) )   / Tato azalka byla úchvatná (snad i pro svůj lehký naturalismus :-))



















Today´s curiosity - bamboo back-basket  - we had to try and buy one, it might be useful for mushrooms picking, we´ll see..

A dnešní kuriozita - bambusová nůše, neodolali jsme a museli jsme ji vyzkoušet a následně si ji i s sebou odnést, snad přijde vhod, až půjdeme na hřiby :-).



1 comment:

  1. Díky za články z Vašeho pobytu. Zajímavé a poučné.

    Není to vůbec jednoduché být celý den v pohybu a večer otvírat blog a sdílet dojmy a zážitky. Díky a ať se Vám daří.

    ReplyDelete