20/12/2015

YAMADORI WARM-UP

In spite of being still a little bit dizzy from the jetlag after returning from Japan:-), today we´ve headed to the near quarry for a little yamadori warm-up. Martin and me we´ve brought two small trees each, mostly hornbeams which could make nice shohin in the future, but what was more important, we´ve scouted for more trees (cornuses and scots pines) to be collected in spring 2016...

I když se ještě stále lehce vzpamatovávám po návratu z Japonska, co se týče odlišného časového pásma :-), vydali jsme se dnes na takovou menší yamadori rozcvičku. Společně s Martinem jsme si každý odnesli dva menší stromky, převážně habříky okusované zvěří, nadějné shohiny do budoucna, ale především jsme prozkoumali nová místa a našli některé zajímavé stromy (dříny, borovice) pro jarní výkop. Počasí přeje, takže nač zůstávat doma za pecí :-)!









6 comments:

  1. Tell him he's a Fiskars Man, please...

    ReplyDelete
  2. Servus Boys, ked to teraz vykopete a zasadite, tak to chranite celu zimu pred mrazom alebo to mate normalne na dvore ako vsetko ostatne?

    ReplyDelete
  3. Nevim jak Lukas,ale to mam nornalne venku. Jen na chranenejsim miste nez zbytek. Ale kdybych mel sklenik,tak tam jdou.

    ReplyDelete
  4. Dané místo dobře znám.Přeji hezké úlovky

    ReplyDelete
  5. Ahoj Maroš,skleník máme,ale tyhle výkopy "plevelnějších" listnáčů do něho většinou nedáváme ani je nijak speciálně nechráníme a úspěšnost s podzimními výkopy téměř 100% (samozřejmě až na občasné výjimky).

    ReplyDelete