08/11/2015

SHOHIN MUGO RESTYLING

This small mugo pine is a "younger" brother of the tree presented earlier. It was collected around 2004 in local woods, at the first glance we were attracted by interesting and old looking trunk, quite a surprise to find such a tree in lowland woods! In following years we were working on getting the foliage closer to the trunk, in 2009 we finally could style the pine for the first time.

Tato malá borovička je "mladším" sourozencem již dříve prezentovaného muga. Našli jsme ji v nedalekém lese někdy v roce 2004 a hned na první pohled nás zaujal zajímavý kmen u tak malého stromku - byli jsme překvapeni, že se nám podařilo podobnou borovici v místním lese objevit! V následujících letech po vyzvednutí jsme se soustředili na zkompaktnění stromku, do pořádné práce jsme se pustili až v roce 2009.

2015


2009 before/před


2009 after/po

2011 before/před

2011 after/po

2012 repotted into a pot by Ondra Plšek/ po přesazení do "Plškovky"


2013

However, in last years I´ve somehow had a feeling that the pine can offer a little more and, juggling it around, an idea aroused...

V posledních letech jsem ale jaksi cítil, že to pořád není "to pravé ořechové", když tu přišel nápad...





2015

Now, I am quite pleased with the tree´s appearance, the trunk is much more visible and whole tree gained much more stability, I am curious which way the tree will go in the future :-)

Teď jsem konečně s výsledkem spokojenější: myslím si, že stromu přetvarování směrem doleva prospělo, kmen je výraznějším prvkem, zároveň celý strom získal na stabilitě. Jsem zvědavý, kam nás cesta tohoto stromečku ještě zavede...

Height/Výška: aprox. 20 cm
Pot/Miska: Martin Ašenbrener (CZ)
In training since/pěstováno od: 2004

No comments:

Post a Comment