10/08/2015

BONSAI WORKSHOP IN OSTRAVA

Last week we ran a bonsai workshop in Ostrava as a part of the programme of the festival Japanese days. The workshop was offered for a general public, so it meant the participants were absolute begginers regarding bonsai. First I had given a short lecture and speech about bonsai, then participants, in total 15 people, chose on of the pines (Pinus mugo 'Pumilio') to create their own "first bonsai" under our supervision. You can see all the photos in the gallery.

Minulý týden jsme vedli v Ostravě bonsajový workshop, jednalo se o jednu z částí doprovodného programu pro veřejnost festivalu Japonské dny. Přihlášení účastníci byli vesměs začátečníci, tudíž nejdříve proběhla kratší přednáška a prezentace o bonsajích a poté si každý vybral jednu z připravených rostlin (Pinus mugo 'Pumilio'), aby si pod naším vedením vytvořil svou "první bonsai". Všechny obrázky v galerii z workshopu.





Participants in full concentration / Plné soustředění na práci


 Below, I show you (as I showed to the participants) some of the 'Pumilio' mugo pines from our collection - the starting material was even poorer, it just requires patience, time and of course propper technique...

Níže můžete zhlédnout (tak jak mohli vidět i účastníci workshopu) několik ukázek bonsají z variety kleče 'Pumilio' z naší sbírky - startovní materiál byl snad ještě méně kvalitnější, čas, trpělivost a správná péče ale dokážou divy :-).





No comments:

Post a Comment