08/02/2017

CLUMP-RAFT STYLE HORNBEAM "THE NUT"

Is this hornbeam clump or raft? Well, I guess it is not important what style this tree fits into, I like it for its peculiar form. However, the "added value"  for us of this tree lies in another matter - it was back in spring 2014 when we visited our friend Peter in his cottage deep in the Walachia hills and made a short yamadori trip with him. This hornbeam was the single tree which we carried back home that day. Later that year, we got a sad news that Peter passed away in very early age in a car accident. As his nickname was "The Nut" (he was a little bit crazy indeed :-) ), this tree will stay with us as a vivid memory to our friend!

Je tento habr vor nebo trs? Kdo ví, ani to pro nás vlastně příliš důležité není :-). Tento strom má pro nás, kromě svého velmi netradičního rozložení, i další "přidanou hodnotu" - na jaře 2014 jsme navštívili našeho přítele Petra na jeho chatě blízko Pulčínských skal a spolu s ním podnikli menší výlet za yamadori. Tento habr jsme onoho dne jako jediný strom nesli zpět domů. Později toho roku jsme obdrželi smutnou zprávu, že Petr velmi předčasně odešel při autonehodě. Jeho přezdívka byl "Ořech" a nikdo mu snad ani jinak neřekl.. Tento strom tedy s námi zůstane jako živá připomínka jednoho životního příběhu.


2017 maybe the so-called "front side"?, dimensions of the tree are quite enormous - 110 x 110 cm

2017 možná tzv. "pohledovka"?, strom je to vcelku rozměrný - 110 x 110 cm


2017 before/před

I still get this composition as a "rough sketch" which will need many changes in the future (also according to the final, un-traditional container).

Samozřejmě, že se stále jedná o "hrubý náčrt" budoucí kompozice, který bude vyžadovat spoustu úprav, mimo jiné i s ohledem na finální nádobu, která by měla být jistě netradiční.










1 comment:

  1. Myslíš, že je tam kromě té jedné větvě větší spojitost mezi stromy? Bude se dát v budoucnu obnažit více báze?

    ReplyDelete