05/09/2015

TRIP TO SOUTH MORAVIA

Last weekend I made a trip with my daughter to south moravia. I love this region for a lot of reasons. You can find there a great yamadories and despite of it is only 90 minutes by car from my home, it is like an another country. We visited two friends, one interested in photography of nature and macrophoto and the second one is interested in bonsai trees.
For the first day, we have a plan to make some macro photography of Mantis religiosa. I have never seen it before in the wild nature in the Czech republic and I really enjoyed the first contact with this small creature.

Hope you will enjoy the photos. 

Minulý týden jsem s dcerou vyrazili na výlet na jížní moravu. I přesto, že je to pouze 90 minut cesty autem z mého domova, vždy velmi intensivně vnímám tu odlišnou, positivní a hlavně pohodovou atmosféru, která tam panuje. Navštívili jsme dva kamárády. Jednoho, který se věnuje převážně fotografii přírody, druhá návštěva však již byla věnována bonsajím.

Níže přikládám pár fotografií Kudlanky.





Second day of our trip, we visited my friend Pavel Lenko and took some photos of his collection of trees. 

Následují den jsme se vypravili na návštěvu ke kamarádovi Pavlovi Lenkovi, který je dlouholetým pěstitelem bonsají a udělal jsem pár fotografií jeho stromů.

 Small Pinus silvestris / malá borovice lesní.

 Nice Carpinus betulus, abou 70-80cm of height / pěkný, cca. 70-80cm vysoký habr. 

 Pines again.

 Prunus mahaleb / turecká višeň.


 Juniper before the maintenance / Jalovec, na který se Pavel právě chystal. 

 Very old grape-wine, about 150 year old / velmi stará hlava hroznového vína, kolem 150 let. 

 Twin trunk of Prunus mahaleb / pěkný dvojkmen mahalebky.

No comments:

Post a Comment