19/03/2017

SPRING REPOTTING AND MAINTAINANCE

The spring is busy as always here at Bonsai Moravia: we are repotting and working not only on our trees but also on many of our client´s trees. This week we came back across the old hornbeam we refurbished last year (see the post here ) - the pruning and repotting was on schedule and it was really fun! Next day we made a complete pre-spring maintainance of many of japanese niwaki trees.

Jaro je pro nás vždy velmi pilným obdobím - kromě přesazování a práce na našich vlastních stromech se staráme i o mnoho stromů našich zákazníků. Tento týden jsme se opět shledali s majestátním habrem (viz příspěvek z loňského roku), který jsme prostříhali a konečně i přesadili. Další den jsme strávili kompletní údržbou velkých zahradních bonsají z Japonska.







2 comments:

  1. Habr_zajímavý kmen, pokud mohu posoudit z foto. Postavení větví nechci řešit. Ale svrbí mě ruce na pár "kájínku" v dolní části kmene...

    ReplyDelete
  2. Na živo je ten strom parádní a jde vidět, že má za sebou už pár (desítek) let zapěstovanosti - koruna by, pravda, už potřebovala zase celkověji doladit (nutno přesvědčit majitele, snad příští rok). Takový strom bych si doma uměl dokázat představit :-)

    ReplyDelete